Hauge, Øyvind

Annonse


EniTel vil ”leie” kobber

Hauge, ØyvindEniTel-sjefen er selvsagt litt tilbakeholden, ettersom han ikke hadde sett Telenors priser da ITavisen.no snakket med han torsdag formiddag.

– Vi vet foreløpig for lite om hva slags priser Telenor vil ta for utleie av kobberen, til å si om det vil bli lønnsomt for oss å tilby tjenester til husstandene, sier Hauge.

Glad for frislippet av kobber
Han er uansett glad for at Telenor endelig har sluppet konkurrentene inn på kobberkablene.

– Det er helt klart at EniTel har lyst til å tilby både IDSN og ADSL til sluttbrukerne. Men når vi eventuelt vil komme med et tilbud, er ikke mulig å svare på nå. Først må vi få oversikt over kostnadene, sier Hauge.

Annonse
For høye priser?
Prisene Telenor tar for det siste stykket med kobber, er 1200 kroner for gammeldags tale, 1490 for ISDN, og 2015 for ISDN og ADSL. I tillegg til dette kommer Telenor til å kreve konkurrentene for leie av plass for det utstyret som nødvendigvis må inn i Telenors sentraler. Dette opplyser informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Telenor Nett.

Det er Telenors prispolitikk her som vil avgjøre hvor lavt konkurrentene vil kunne gå i pris.

Prisen på 1490 kroner, som Telenors konkurrenter må betale for leie av ei linje til eksempelvis ISDN, er om lag halvparten av det en abonnent i Telenor i dag betaler for et ISDN-abonnement hvert år.

Om dette da gir lave nok kostnader for konkurrentene til å gi Telenor reell priskonkurranse, vil framtida vise. Det mest sannsynlige er at konkurrentene kommer med andre prisstrukturer og pakker inn tilbud på en annen måte enn Telenor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse