Arnt Sommerlund

Annonse


Sensur av MP3

Arnt SommerlundDet er den tyske divisjonen av the International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), som har utarbeidet det nye systemet. Organisasjonen representerer plateselskapene og jobber med bekjempelse av piratmusikken.

– Vi har funnet en måte å nekte brukere adgang til bestemte servere, uttalte Peter Zombik ved IFPI.

MP3 filter
Systemet har fått navnet RPS (Rights Protection System) og kan filtrere bort illegal musikk i filformatet MP3. Ved å føre liste på servere som IFPI vet har ulovlig kopiert musikk, så vil surfere som bruker filteret bli stoppet om de vil laste ned filer.

Mange er derimot skeptiske til systemet. Det mener at det neppe vil stoppe nedlasting av MP3-filer om tilgang til enkelte servere stoppes.

Annonse
Sensur?
– Vi er ikke sikre på om dette er sensur eller ikke. Sensur kan ikke finne sted i et demokratisk land, uttalte en representant for det sosial demokratiske partiet i Tyskland (SPD), til audiofreaks.com.

En norsk representant for IFPI, som ITavisen var i kontakt med, kjente ikke til saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse