Annonse


Nå kommer Handspring til Europa

Under en pressekonferanse i Genève på mandag kunngjorde Handspring at selskapet ville åpne et europeisk datterselskap i den sveitsiske byen i løpet av våren.

Spredt selskap

Handpring International SARL, som selskapet vil hete, vil videre etablere en logistikk- og kundeavdeling i Nederland, samt en salg- og markedsføringsavdeling i Storbritannia og Tyskland.

De første markedene som deres mye omtalte PDA Visor skal introduseres for er naturlig nok det samme Storbritannia og Tyskland, hvor selskapet planlegger å lansere produkter på lokale språk denne våren.

Annonse
Mot hele Europa

Handspring vil utover året også komme med både franske og spanske versjoner av Visor, samt at de forventer å gå mot andre europeiske regioner også. Det ble ikke gitt noen opplysninger om det skandinaviske markedet.

– Det er viktig for Handspring å etablere seg med en sterk posisjon i Europa nå som vi begynner å gjøre oss gjeldende i det globale håndholdte datamarkedet, sa adm. direktør og gründer av Handspring, Donna Dubinsky, på pressekonferansen.

Tyngde med på lasset

Selskapet har fått en rekke europeiske toppfolk til å bli med på satsingen. Roger Kermisch, tidligere General Manager i Apple Europe, vil bli europaselskapets Vice President og General Manager. Roy Bedlow, tidligere direktør i Iomega Europe, er ansatt som europeisk markedsdirektør, mens Simon Faulkner, tidligere Managing Director i Logitech UK, blir europeisk salgsdirektør.

– Europa har hele tiden vært høyt prioritert av Handspring og vi er fornøyd med å åpne det første datterselskapet utenfor USA, bare fem måneder etter at Visor ble lansert i Amerika, sa Roger Kermisch.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse