Annonse


Fra web til wap på noen timer

Level 8 Systems har utviklet en programpakke som heter Geneva Wireless. Med Geneva WebClipper, som er et program tilpasset denne pakken, kan du i løpet av kort tid konvertere websidene dine til en lesbar side også for WAP-telefoner. Du kan ta med de elementene du vil og utelate de som ikke passer.

Bruk en dag

Ifølge Peter Cousins, som har jobbet med WebClipper i over tre år, kan du få WAP-siden til å se ut akkurat slik du vil.

– En helt normal nettside, beregnet for PC, kan bygges om til å bli lesbar for WAP-terminaler i løpet av en dag. Og man trenger ikke være programmerer for å få det til, sier Peter Cousins til Wapland.no.

Annonse
Stort potensial

Cousins demonstrerte løsningen for Wapland.no i København mandag. På skjermen hadde han et bilde som viste html-kodene og et bilde som viste WAP-siden. Cousins dro over de html-elementene han ville ha med over til WAP-siden. Enkelt og greit – hvis man har kjennskap til html og koding.Level 8 skjermdump

– Vi har kjørt pilottester på programmet i USA. Det fungerer bra og etter det vi kan se er markedspotensialet stort for en slik løsning, sier Cousins og gir et eksempel:

– En IT-ansvarlig i en bedrift vil glatt bruke tre uker på å gjøre vanlige nettsider lesbare for WAP-telefoner. Etter hvert skal sidene også skreddersys andre terminaler, noe som også tar tid. Det er ikke mange slike omlegginger som skal til før utgiftene i forbindelse med kjøp av WebClipper ville være spart inn.

Lite minne

Et problem i forhold til lesing av websider på WAP-terminaler i dag er, ifølge Cousins, at WAP-terminalene ikke har nok minne til å få med hele siden. Dermed får man kun med det som står øverst på siden.

Med WebClipper kan man tilpasse og ta med det som er viktig, uavhengig av hvor det er plassert på en html-side.

Til Norge

Ifølge Frank Rossman, sjef for Level 8 Systems i Norden, skal WebClipper være klart for markedet her i Norge i løpet av andre kvartal i år.

Level 8 Systems etablerte seg i Norge denne uken. Med sine foreløpig fem medarbeidere skal selskapet forsøke å etablere seg her i landet, der målet for inneværende år er å få ti kunder.

Ukjent konkurrent

Rossman hevder teknologien er i så rask utvikling at det er vanskelig å si hvem som er Level 8 Systems argeste konkurrent.

– Markedet er ennå ungt. Teknologien vil eksplodere, spesielt innenfor business-segmentet. Om seks til ni måneder vil vi ser klarere hvor veien går, men vi ønsker å være tidlig ute for å skaffe oss en posisjon i markedet. Jeg tror det er spesielt viktig her i Norden, siden vi ligger helt i front av utviklingen, sier Rossman.

Vil ha kunder

Tavlen på kontoret til Frank Rossman var fulltegnet av møter med potensielle brukere av Level 8 Systems WebClipper da Wapland.no var innom.

– Vi har avtale med Telenor og Microsoft allerede. Som du ser skal vi blant annet snakke med Nokia, Ericsson og Telia denne uken. Hva som kommer ut av det vet vi jo ikke, men vi mener vi har et interessant produkt.

– Og; jeg tror markedet her i Skandinavia er klar for det produktet vi selger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse