Olsen, Fred (fra v)

Annonse


Fred. Olsen dikterte Ap

Olsen, Fred (fra v)Fred Olsens menn har hatt usedvanlig tette forbindelser til Arbeiderpartiets medlemmer i Stortingets næringskomité, skriver Dagens Næringsliv. Avisen siter på materiale som viser hvordan Olsen menn har hatt tette forbindelser inn i Næringskomiteen.

Asbjørn Eikeland i Norsk Investorforum, sendt 14. oktober i fjor en faks til Torstein Rudihagen (Ap), som argumenterte sterkt for hvorfor det kun burde være ett selskap som styrer virksomheten på det kommende IT-senteret, skriver Dagens Næringsliv.

Klipp og lim
Faksen i ordlyden ble direkte kopiert inn i Næringskomiteens innstilling. Norsk Investorforum har vært Fred. Olsens sekretariat i Fornebu-saken, mens Torstein Rudihagen har vært Aps talsmann i kampen om IT-senteret.

Innstillingen som ble vedtatt 14 dager senere med flertall bestående av Ap og FrP, hadde nøyaktig samme ordlyd som faksen Rudihagen mottok fra Eikeland.

Annonse
Samrøre
Også Øystein Hedstrøm (FrP) skal ha fremført formuleringer fra Norsk Investorforum. Etter et møte med Per Morten Vigtel og Asbjørn Eikeland, returnerte han til et møte i Næringskomiteen med fiks ferdige formuleringer.

– Helt siden midten av 90-tallet har det vært en spesiell kontakt mellom Fred. Olsen og Arbeiderpartiet. Her er det en grad av samrøre som overhodet ikke er akseptabel, sier Ansgar Gabrielsen (H), til Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse