Annonse


Mobilt Internett-samarbeid

– Samarbeidet med Cell Network er et ledd i kommersialiseringen av Birdsteps virksomhet, opplyser administrerende direktør i Birdstep Technologies, Henning Klemp til Wapland.no.

Det ble i dag kjent at Cell og Birdstep inngår et tett samarbeid. Cell har bred kunnskap innen digital media, som i følge Klemp kan bidra til å synliggjøre og nyttiggjøre Birdsteps databaseteknologi.

Icebreaker inneholder en databaseteknologi det knytter seg store forventinger til, men hittil har ikke selskapet hatt noen applikasjoner som kan utnytte databasens muligheter.

Demo ferdig

Klemp kan fortelle at selskapet nå har en applikasjon på trappene, som kan utnytte Icebreakers mangfoldige muligheter. Tjenesten skal henvende seg til de vertikale markeder, men Birdstep-sjefen ønsker ikke å røpe det eksakte innholdet i den nye tjenesten. Han gir likevel et eksempel.

Annonse
– Eksempelsvis kan dette være en tjeneste som er nyttig for en ingeniør i felten som skal logge antall timer, nødvendig tekst og annen informasjon som kan være nyttige på en håndholdt enhet, røper Klemp. Han kan fortelle at de demonstrator klar, som innen kort tid er klar for markedet.

– Birdsteps databaseteknologi vil stå i høysetet når vi utvikler neste generasjons løsninger for mobil telekommunikasjon der håndholdte enheter må ha muligheter for lokal lagring og høy yteevne, sier Bente Sollid, adm. direktør i Cell Network, i en pressemelding.

Stort brukerområde

Icebreaker, henvender seg til markedet for datalagring og gjenfinning av alle typer datastrukturer i håndholdte enheter som mobiltelefoner og PDAer.

Icebreaker er tilgjengelig på en rekke operativsystemer som Win32,WinCE, EPOC, Embedded NT, VxWorks og Linux.

Det har i lengre tid knyttet seg store forventinger til Birdsteps teknologi, og selskapet skaffet seg nylig en solid kapitalbase.

Markedet reagerte svært positivt på dagens nyhet om samarbeidet med Cell og Birdstep-aksjen gikk i formiddag opp med over 50 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse