Arnt Sommerlund

Annonse


Ny tele-minister

Arnt SommerlundFinnmarkingen og Vardø-gutten Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har den siste stortingsperioden gått med en minister i magen. Flere av oss ble vitne til det under hans hardkjør med høringen etter fusjonsbruddet mellom Telenor og Telia.

Nå vil han trolig selv ta styringen i Norges største teleselskap. For det er mye som tyder på at statsministerkandidat Jens Stoltenberg har Schjøtt-Pedersens navn på sin regjeringsliste.

Oppgaver?
Schjøtt-Pedersen har vært Arbeiderspartiets (Ap) fraksjonsleder i samferdselskomiteen, og burde således ha god kunnskap om tele-Norge, både som eier og regulatør.

Og nettopp dette bør være en av oppgavene finnmarkingen bør gi seg i kast med: Skille regulatør-organet Post- og teletilsynet fra eierskapet av Telenor – der begge deler i dag ligger hos Samferdselsdepartementet.

Annonse
Men hva er igjen av makt hvis Schjøtt-Pedersen ’mister’ Telenor til den kommende næringsministeren, som kanskje blir Kjell Oppseth?

Erfaring
Likevel – finnmarkingen skulle ikke akkurat mangle politisk erfaring. Han har vært på Stortinget siden 1985, og har hatt en rekke politiske verv i Ap.

Foruten å ha vært leder av finanskomiteen, har Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vært fiskeriminister (25.oktober 1996 til 17. oktober 1997) i Jagland-regjeringen.

Vår kommende samferdselsminister (?) er av utdanning cand. mag – med statsvitenskap og sosialøkonomi på eksamenspapiret.

Karl Eirik Scjøtt-Pedersen er gift, har tre barn og fyller 41, 3. oktober i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse