Annonse


Mobilt Internett åpner for portalstrid

Både operatørene og produsentene vil selvfølgelig vinne kampen om mobiltelefonens skjerm.

– Mobilprodusentene har ambisjoner om å ta kontrollen over disse startportalene og det har selvfølgelig mobiloperatørene også. Men også en rekke frittstående portalselskaper vil inn på banen, sier Tommy Ljunggren hos Northstream i Sverige, til Computer Sweden.

Northstream er et konsulentselskapet som bistår teleselskaper verden over med spesialkunnskaper innen GPRS og UMTS.

Annonse
Japansk suksess

Den til nå mest fremgangsrike portalen for mobile datatjenester i verden er japanske iMode, med over fire millioner brukere. Her er det den markedsdominerende operatørene DoCoMo som har koblet et sterkt grep om både portalen og tjenestetilbudet, skriver Computer Sweden.

Men det er ingen selvfølge at de europeiske mobiloperatørene kommer til å lykkes like bra som DoCoMo.

– DoCoMo har en veldig sterk posisjon i sitt hjemmemarked sammenlignet med de aller fleste mobiloperatører i verden. De bestemmer jo til og med hvordan spesifikasjonen skal se ut for de mobiltelefonene som brukes til i-Mode, sier Ljunggren.

GPRS åpner markedet

I Europa har dessuten mobilprodusentene, for eksempel tyske Siemens, signalisert samarbeide med innholdsleverandører for å styrke posisjonene før de ventede portalstridene som kommer når GPRS-teknologien gjør sitt inntog i mobilnettet, påpeker han.

I tillegg til at GPRS vil bringe på banen en raskere overføringshastighet er noe av det viktigste med den nye teknologien at den gir operatørene en mulighet til å la kundene være oppkoblet hele tiden uten dyre minuttsavgifter. Kundene vil i stedet betale for de datamengdene de tar i mot eller sender ut, skriver den svenske avisen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse