Annonse


Tele1 Europe dropper WAP?

– Det er godt mulig vi går rett på en HTML-basert tjeneste og hopper over WAP-portalen. Med det tempo utviklingen har er det vanskelig å spå hva som kommer, sier en litt hemmelig adm. direktør i Tele1 Europe, Pål Vegard, til Wapland.no.

Hva vil brukeren ha?

– Jeg har ikke lyst til å si så mye om hvilke tjenester vi kommer med i Norge, sier han.

Vegard mener det er viktig for Tele1 Europe Norge å være raskt frempå med tjenestene. Men det er vel så viktig å se hvilke tjenester som brukerne faktisk etterspør.

Annonse


Mobiltelefoner som støtter HTML-baserte nettsider er allerede lansert og er neppe langt unna.

Erfaring fra Sverige

Ifølge Vegard skal han og de andre i Norge trekke erfaringer fra tjenestene i Sverige før de bestemmer seg for hva de gjør her hjemme. Dessuten skal tjenestene testes grundig før Tele1 Europe Norge bestemmer seg for hva de vil tilby oss.

I Sverige lanserte Tele1 Europe, i samarbeid med InHand, en WAP-portal i dag. Meningen er at brukerne skal finne nyttig informasjon om WAP-tjenester som finnes på markedet.

Bygger ut fortløpende

Ved å gå inn på hjemmesiden (www.inhand.net) og registrere deg får du tilsendt et oppsett til din WAP-telefon. Deretter er det bare å koble seg opp.

– Foreløpig får du blant annet tilgang til rutetider og børsinformasjon. Vi kommer til å bygge ut tjenesten fortløpende, lover Krister Jörlé i Digital Mobility InHand.

Foreløpig må du altså ringe via en svensk gateway, noe som betyr at det blir dyrere enn om du ringer opp Telenors eller NetComs gateway.

Annonse