Annonse


Tele1 Europe dropper WAP?

– Det er godt mulig vi går rett på en HTML-basert tjeneste og hopper over WAP-portalen. Med det tempo utviklingen har er det vanskelig å spå hva som kommer, sier en litt hemmelig adm. direktør i Tele1 Europe, Pål Vegard, til Wapland.no.

Hva vil brukeren ha?

– Jeg har ikke lyst til å si så mye om hvilke tjenester vi kommer med i Norge, sier han.

Vegard mener det er viktig for Tele1 Europe Norge å være raskt frempå med tjenestene. Men det er vel så viktig å se hvilke tjenester som brukerne faktisk etterspør.

Annonse
Mobiltelefoner som støtter HTML-baserte nettsider er allerede lansert og er neppe langt unna.

Erfaring fra Sverige

Ifølge Vegard skal han og de andre i Norge trekke erfaringer fra tjenestene i Sverige før de bestemmer seg for hva de gjør her hjemme. Dessuten skal tjenestene testes grundig før Tele1 Europe Norge bestemmer seg for hva de vil tilby oss.

I Sverige lanserte Tele1 Europe, i samarbeid med InHand, en WAP-portal i dag. Meningen er at brukerne skal finne nyttig informasjon om WAP-tjenester som finnes på markedet.

Bygger ut fortløpende

Ved å gå inn på hjemmesiden (www.inhand.net) og registrere deg får du tilsendt et oppsett til din WAP-telefon. Deretter er det bare å koble seg opp.

– Foreløpig får du blant annet tilgang til rutetider og børsinformasjon. Vi kommer til å bygge ut tjenesten fortløpende, lover Krister Jörlé i Digital Mobility InHand.

Foreløpig må du altså ringe via en svensk gateway, noe som betyr at det blir dyrere enn om du ringer opp Telenors eller NetComs gateway.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse