Annonse


Vil ha Windows 2000 på nynorsk

-Vi kan ikke sitte å se på at nynorsken blir skviset ut av det norske informasjonssamfunnet. Ettersom Windows er så dominerende i markedet burde de ta ansvar for nynorskbrukerne, og omsette programvaren på nynorsk, sier aksjonistene bak Aksjon nynorsk data 2000.

Norsk Målungdom støtter aksjonen, og påpeker en rekke problemer knyttet at programvaren kun finnes på bokmål. Blant annet fører dette til at ansatte i nynorskkommunene, ikke får mulighet til å benytte sitt språk, skriver de i pressemeldingen.

– Skal Microsoft få avgjøre hva slags språk som skal brukes på din datamaskin, spør ungdommen.

Norsk Målungdom oppfordrer i meldingen alle nynorskbrukende virksomheter til å be om nynorskutgava av dataprogram de vurderer å kjøpe.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse