Musikk på nettet (MP3)

Annonse


Vil ha Lene Marlin på DVD

Musikk på nettet (MP3)

Det var Victor Engholmen i DVD-produsenten Inventive Media As som sa dette under et seminar på by:Larm i Bergen nylig

Selskapet har gjort en markedsundersøkelse på nett om hvilke artister kresne musikkelskere helst vil ha på DVD-plate. Blant de nærmere 1.900 som svarte, var det hele 29 prosent som ønsket å høre Tromsø-jenta.

Ekstrainntekt
– Omregnet i forventet DVD-salg i Norge i år, vil dette tilsi et opplag på 17.000 eksemplarer, hevdet Engholmen.

– DVD bør kunne gi norske plateselskap og artister en kjærkommen ekstrainntekt. Når tapen først foreligger, koster det 10 – 15 kroner ekstra å produsere en DVS-plate, hevdet Engholmen.

Annonse


Musikkhits
Samlinger med forskjellige musikkhits er nesten like populære som Lena Marlin. En av fire som deltok i undersøkelsen sa at de var interessert i å kjøpe slike samleplater. Slike DVD-plater burde dermed kunne få et opplag på 14.000 eksemplarer.

 Deretter kom et forholdsvist stort sprang ned til DeLillos, med 14 prosent, DumDum Boys 13 prosent og Seigmen med 11 prosent. Gruppen “andre artister” kom for øvrig på tredjeplass i markedsundersøkelsen.

Hver femte DVD-kjøper ønsker å lytte til smalere artister.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse