Tollerud

Annonse


Kvinner bruker mest SMS

Tollerud

Hva er mer naturlig enn at Telenor Mobil lanserer en slik undersøkelse 8. mars – på kvinnedagen.

Jevnt blant de yngste
I nesten alle aldersgrupper er det kvinnene som bruker flest tekstmeldinger. Bare blant de yngste mellom 15 og 19 år kan guttene måle seg med jentene, ifølge en pressemelding fra Telenor Mobil.

Tredobling
Av undersøkelsen går det frem at kvinner i aldersgruppen 20 – 40 år bruker tekstmeldinger inntil tre ganger så mye som menn.

Annonse
Også NetCom merker at dette er trenden.

– Vi har ingen konkret undersøkelse å vise til, men vi vet at halvparten av våre kvinnelige kunder over 25 år er kontantkortkunder.

– Samtidig vet vi at kontantkortkunder er de ivrigste SMS-brukerne, sier informasjonssjef i NetCom – Guri Wordahl – til ITavisen.

Blant de yngste Telenor Mobil-abonnentene er det ingen forskjell i SMS-bruken mellom kjønnene. I de eldre aldersgruppene er SMS-bruken foreløpig lav og gir ingen klare forskjeller mellom kvinner og menn.

Appellerer til kvinner
– Tallene bekrefter at tekstmeldinger er i ferd med å bli en dagligdags kommunikasjonsform. Ungdom har vært tidlig ute med å ta i bruk tekstmeldinger. Nå ser vi at også kvinnene har fått sans for denne kommunikasjonsformen, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil.

Han tror det er muligheten for å formidle korte beskjeder og hilsninger på en rask og enkel måte som appellerer til kvinnene.

I fjor utgjorde SMS-trafikken nærmere ti prosent av kundenes mobilregning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse