Deskill

Annonse


Angripes av hackere hver dag

Deskill

 – Hackerne greier ikke å bryte seg inn hos oss, men det er helt tydelig at et selskap som leverer brannmurer og annet sikkerhetsutstyr i kommunikasjonsbransjen er et yndet mål for angrep utenfra, forteller salgssjef Tormod Knudsen i Connect AS.

Knudsen forteller at angrepene kommer i bølger. Enkelte dager er det en rekke forsøk på inntrenging, slik at det nok er noe mindre enn ett angrep hver dag i gjennomsnitt.

Ustabile servere
Men det er ikke bare sikkerhetsselskaper som sliter med folk som forsøker å komme seg inn i nettene for å lage kvalm. Ofte er det ikke snakk om industrispionasje, men bare guttunger som gjør sport av å bryte seg inn.

– Det er ikke uvanlig at bedrifter som har hatt svært mye ustabilitet i nettene sine har blitt kvitt problemet når de har installert brannmurer. De har ofte trodd at det er utstyret deres det er noe galt med, mens problemet egentlig har vært angrep fra hackere som har fått maskinene til å henge seg opp eller stanse, forteller Tormod Knudsen.

Billigere
Knudsen er overrasket over mangelen på fokus på sikkerhet i norske bedrifter. Han tror noe av årsaken er at brannmurløsninger har vært for dyre, noe han mener Connect kan bøte på med sin serie av relativt rimelige brannmurløsninger fra SonicWALL.

Annonse




Brannmurene kan lagre en logg over all trafikken inn og ut av nettet. Den innebygde logg-funksjonen i SonicWALL er beregnet på å kunne finne ut hvor de største belastningene i nettet befinner seg, derfor viser den en oversikt over de 25 PCene i nettet som bruker mest av nettkapasiteten, de 25 mest besøkte Internett-siter etc.

Knudsen forteller at en bedrift som stadig måtte oppgradere sitt nett, via loggen fant at årsaken til de stadige kapasitetsproblemene var at mange ansatte hørte på radio via Internett – og stengte tilgangen til slike tjenester.

Politisak
– En mer detaljert logg blir lett uoversiktlig. Med et tilleggsprogram er det likevel mulig å få en detaljert logg som kan benyttes dersom politiet har behov for dette i en etterforsking eksempelvis. Det er nemlig ikke tillatt for en bedrift å benytte en slik logg til å gå direkte til en ansatt og si: slutt å se på porno i arbeidstida!

Den eneste måten en bedrift kan benytte loggen er ved generelle henvendelser til alle på nettet, forteller Knudsen.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse