Annonse


Svensk WAP kommer til Norge

De to nordiske selskapene har skrevet under på en avtale som gjør at room33.com vil lanseres i Norge. Dette innebærer blant annet at man kan finne room33.com sine tjeneste på Telenor WAP-portal (den ligger under kategorien meldinger), slik at Telenor Mobils brukere får tilgang til samtlige tjenester som room33 tilbyr.

Viktig avtale

– Dette er en meget viktig avtale for oss. Samarbeidet innebærer at vi når majoriteten av de norske mobilabonnentene, samtidig som de får gratis tilgang til en av de første forbrukertilpassede, kommersielle WAP-tjenestene i verden, sier Zaheed Haque, toppsjef for room33.

– Det er veldig viktig for oss å få lokale samarbeidspartnere. Vi vokser kraftig, men vi tar ett skritt av gangen, sier Peo Olsson, informasjonssjef i room33, til Wapland.no.

Annonse
Olsson forteller at siden i fjor sommer har selskapet vokst fra tre ansatte til 40, og de er i en flytteprosess for å komme seg inn i større lokaler i Stockholm. room33 har også en avdeling i London, det vil komme en i Madrid, samt at de har en forskning og utviklingsavdeling i New York.

Lokalt innhold

– Brukerne av Telenor Mobils WAP-portal vil kunne skreddersy innholdet og tjenestene i room33.com i tråd med egne behov. I løpet av våren kommer vi suksessivt til å legge til flere tjenester og språk samt øke funksjonaliteten i de eksisterende tjenestene. Dette vil også komme Telenor Mobils WAP-brukere til gode, sier Haque.

Room33.com er i dag tilgjengelig på samtlige nordiske språk, i tillegg til engelsk og tysk.

– Kombinasjonen av room33.com og Telenor Mobils WAP-portal utgjør en meget brukervennlig pakke med språk- og persontilpassede kommunikasjonstjenester og lokalt innhold, sier Zaheed Haque.

Spill og m-commerce

Alle tjenester i room33.com er integrert med hverandre og basispakken er gratis for brukeren. Kommende tjenester omfatter nyheter, spill og underholding, samfunnsspørsmål, e-handel og andre transaksjonstjenester.

– Vi er allerede på banen med tjenester innen kategorien kommunikasjon og informasjon. Her vil det også komme flere etter hvert. I tillegg er vi inne i en betafase når det gjelder underholdning. Her lager vi tjenester som enkle spill, overføring av små ikoner til venner, samt mulighetene til tippespill ved at man registrerer seg til en tjeneste. Dette vil komme i løpet av året, sier Olsson.

– Den siste kategorien vi arbeider med er m-commerce, men den ligger ennå litt lenger frem i tid. Vi regner ikke med at dette vil være ordentlig utviklet før ved slutten av neste år. Allikevel vil vi ha flere muligheter før dette, men det store ankepunktet her er sikkerhet, sier han til Wapland.no.

Mange tjenester

Room33 tilbyr i dag følgende tjenester:

  • room33 Messenger, en mobil meldingstjeneste. Brukerne kan sende og motta e-post fra sin PC eller WAP telefon samt sende sms, faks og meldinger til ICQ.
  • room33 Calendar, en mobil kalender som brukeren kan lese og oppdatere, uavhengig om han sitter ved sin PC eller på bussen med WAP-telefonen i hånden.
  • room33 Contacts; en adressebok der brukeren kan samle all kontaktinformasjon med tilgang fra en håndholdt PC med Internett-tilkobling, en WAP telefon eller fra sin vanlige PC.
  • room33 Directory, en guide for mobile Internett-tjenester som er tilgjengelige via WAP telefon eller håndholdt PC.
  • room33 Weather, alltid oppdatert værinformasjon. Brukerne kan legge inn bokmerker for de enkelte stedene.
  • room33 Stocks, aksjekurser fra Nasdaq og Stockholm. Brukerne kan legge inn bokmerker for særskilte aksjer fra såvel WAP telefonen som web.
  • My room33 innebærer at brukeren kan tilpasse room33.com til sine egne behov, for eksempel ved å filtrere e-post avhengig om han benytter PC eller WAP telefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse