Sony Playstation2

Annonse


Rekord for PlayStation2

Sony Playstation2Den originale spillmaskinen PlayStation kom på markedet for fem år siden, og spillkonsollets suksess har gitt Sony nesten 70 prosent av dette markedet. Ankomsten av den siste modellen har blitt litt av en mediahype i Japan, blant annet med ”live” dekning da modellen kom i hyllene.

Overnattet i kø
Sony meldte mandag at de hadde solgt 980.000 enheter av PlayStation2 på to dager. Den kom i handelen lørdag morgen, da hadde de mest ivrige stått i kø i to døgn. Antallet solgte konsoller tilsvarer Sonys forventninger, men tallet er medregnet 380.000 enheter solgt over Internett, og ennå ikke levert.

Minneproblem
Selskapet innrømmer produksjonsproblemer. På grunn av mangelfull tilgang av minnekort var produksjonen ti dager bak oppsatt plan. Sony regner med å ha løst problemet raskt, og har forventninger om å få solgt 1,4 millioner enheter ved utgangen av mars.

Introduksjonen av PlayStation2 har også ført til firedoblet salg av DVD-plater, melder nyhetstjenesten Reuters.

Sonys nyeste modell sies å sette en ny standard når det gjelder grafikk på skjerm. Den er også utstyrt med DVD-spiller, og skal etter hvert få tilgang til Internett via kabelmodem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse