Arnt Sommerlund

Annonse


Regjeringen reddet inntil torsdag

Arnt Sommerlund

IT Fornebu kunne ført til Regjeringens avgang. Det hadde vært vanskelig for Frps velgere å svelge at hardkjør fra partiet skulle føre til at en statsminister fra Arbeiderpartiet tok over.

Og det hadde vært lett for statsminister Kjell Magne Bondevik å få velgerne til å forstå at det er grenser for hvor langt et Storting kan gå i å fortelle hva som skal gjøres.

Forsvarlig spor
– Jeg synes saken har kommet på et betydelig mer forsvarlig spor, først og fremst når det gjelder forholdet mellom Storting og Regjering, var Bondeviks første kommentar etter at debatten var ferdig.

Annonse


Duell i kamelsluking
Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg tok det for gitt at Regjeringen ikke ville få peke ut utbygger på Fornebu.

– Regjeringen velger å administrere en politikk den er uenig med. Problemet med dette er at det tar unødig lang tid å bringe saker fram til avgjørelse. Regjeringens håndtering kan oppleves som trenering, sa Stoltenberg.

Bondevik parerte med at AP-regjeringene som Stoltenberg har vært medlem av har godtatt flere endringer i lovssaker enn det hans regjeringen har gjort.

Ap og Frp trakk seg
Men selv om Ap og Frp endret sitt forslag – fra å diktere at Siva skal stå for utbygging, til et forslag om de bør gjøre det – så varsler tidligere samferdselsminister Kjell Opseth at han ikke vil godta andre utbyggere – om nødvendig kan han ta en omkamp, sier han til Nettavisen.

– Jeg håper det planlagte kunnskaps- og IT-senteret vil gi en positiv utvikling for norsk kompetanse innen IT- og nyskapingsvirksomhet, sa Bondevik til NTB.

Torsdag skal gasskraftsaken behandles i Stortinget. Da kan mistillitsforslag bli et faktum. Da risikerer Bondevik med å måtte konkludere med at forholdet mellom Storting og Regjering var på rett spor i to dager.

Annonse