Annonse


Sjekk heftelser på WAP

Brønnøysund-registrene har lansert en ny tjeneste for bruktbilkjøpere som ikke er så veldig interessert i å få andres gjeld med på kjøpet. Har du WAP-telefon kan du raskt sjekke om det er tinglyst heftelser på en motorvogn direkte i Løsøreregisteret, skriver Finansavisen.

På kjøpet

– En tidligere eier kan ha tatt opp lån med pant i kjøretøyet, og da risikerer du å få med den gamle gjelden ”på kjøpet” hvis du ikke passer på, forteller informasjonskonsulent Hans Olav Elsebø ved Brønnøysund-registrene til Finansavisen.

Det er en kjensgjerning at tinglyste heftelser følger med bilen – selv om det er en annen som har pantsatt den. Den som har lånt ut penger mot pant i bilen, kan dermed kreve at bilen blir solgt for å dekke gjelden.

Annonse
– En WAP-telefon og et søk mot databasen kan derfor spare en for ubehagelige overraskelser, mener Elsebø.

Enkelt og raskt

Wapland.no har testet tjenesten til Brønnøysund-registrene og funnet ut at den fungerer perfekt. Etter å ha skrevet inn et registreringsnummer i basen fant vi umiddelbart ut at ingen heftelser var registrert på bilen det ble søkt på. Det hadde vi da heller ikke ventet, men en deilig følelse er det allikevel.

Tjenesten, som er gratis, finnes på: wap.brreg.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse