Donald hack

Annonse


Hacker tatt for guttestreker

Donald hack

Tidlig i februar ble kunder nektet tilgang til flere av webens mest besøkte tjenester, blant annet Yahoo, eBay, Amazon.com, og E-Trade.

Gjennom et samordnet angrep hadde flere hackere lammet sidene. Alarmen gikk, FBI ble koblet inn, dette var en trussel mot kommersiell bruk av Internett.

Kriminelt samarbeide
FBI singlet ut hackergruppen Global Hell som mulig mistenkte. De stod bak angrep på flere offisielle hjemmesider i fjor. Det hvite hus, Armeen, og FBI selv.

Annonse
I følge personer i den løst sammenknyttede gruppen – som stort sett bare kjenner til hverandre som navn på nettet – så består gruppa av om lag seksti personer. Ti til tolv av disse skal ha blitt straffet for datasnoking tidligere.

Kul på nett
To av de mest søkte for FBI var pseudonymene ”Mafiaboy” og ”Coolio”. Problemet for FBI var at det var mange som ville være kule – og ”Coolio” var et svært vanlig pseudonym.

En 17 år gammel data datajunkie fikk datamaskinen konfiskert, ble utsatt for avhør, og mistenkt for å stå bak flere tilfeller av hacking. Hackeren var medlem i ”Global Hell”.

Romantiserte narkotika
Så langt mener FBI at de kan bevise at 17-åringen står bak angrep på tre tjenester: D.A.R.E. – en organisasjon som arbeider mot narkotika, RSA Security – som selger sikkerhetsløsning for bruk på Internett, og den amerikanske statens offisielle hjemmeside for avtaler om kjemiske våpen.

Helt Donald
I følge CNN har han vedgått disse tilfellene av hacking, og at han har ”kidnappet” hjemmesider, slik at brukere har havnet på servere i Colombia. På hjemmesiden til antinarko-organisasjonen D.A.R.E. la han inn et bilde av Donald Duck i ferd med å sette en sprøyte. Tegningen kommer selvfølgelig ikke fra Walt Disney. Han nekter kjennskap til de andre angrepene.

Etterforskning fortsetter
Kilder i FBI sier at de foreløpig ikke har bestemt seg for om de vil ta ut tiltale i saken. Så langt har de ikke fått gjennomslag i etterforskningen etter de som stod bak de kjente angrepene mot hjemmesider i februar, men har til gjengjeld nøstet opp deler av et miljø som stadig er under mistanke.

Kopier av de hackete sidene finnes på:
http://www.attrition.org/mirror/attrition/coolio.html

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse