Annonse


Kina blir MP3-gigant

Det kinesiske selskapet Beijing Artists Online, webdesign firmaet Houston InterWeb Design og kinesiske myndigheter har inngått en avtale om å åpne en kinesisk MP3 side i likhet med MP3.com.

– En MP3-side er en idèell måte for Kina å promotere artistene sine i utlandet. Det er i dag over 21 millioner kinesiske talende Internett brukere som ikke befinner seg i Kina og dermed har vanskeligheter med å få tak i kinesisk musikk. Den nye siden vil endre dette, hevder Harry White, leder for Houston InterWeb.

Den engelske versjonen av siden er planlagt klar om 60 dager. Kinesisktalende må vente noe lenger – om 120 dager håper de at denne kan lanseres.

Promotere artister
Det planlagte arkivet er hovedsakelig ment for å promotere kinesiske artister i utlandet. Men man håper også at siden vil bidra til en ny lønnsom måte å distribuere musikk i Kina.

Annonse
– Siden blir unik fordi det er den første store stats-eide MP3 siden som nå blir åpnet. Vi tror markedene er enorme og at antallet asiatiske Internett-brukere vil nå 374 millioner før 2005, uttalte White.

Tidligere har de kinesiske myndighetene vært svært negative til MP3, men med et system som gjør at de kan følge innholdet på siden aktivt, har avtalen blitt en realitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse