CeBitmobil

Annonse


Hemmelig Nokia-GPRS

CeBitmobil

Ericsson, Siemens, Bosch, Motorola og flere andre lanserte sine GPRS-telefoner (General Packet Radio Service) i Hannover.

Lanseringspolitikk
Verdens ledende mobilprodusent, Nokia, hadde derimot lite nytt å berette om på den fronten. Mads Eriksen, Nokias produktsjef i Skandinavia, hevder at Nokia har en politikk når det gjelder lansering av nye produkter.

– Vi lanserer bare produkter som kan forventes å være på markedet i løpet av seks måneder etter lanseringen.

Annonse


Eriksen var raskt frempå og hevdet at Nokia 7110s mange forsinkelser hører til unntakene.

Utvikler produkt
– Vi kommer selvfølgelig med GPRS-telefoner. Vi holder akkurat nå på å utvikle et produkt og regner med at vi vil ha et fullverdig GPRS-produkt på markedet ved årsskiftet, sier Eriksen til ITavisen.

Hvilket produkt det er snakk om vil Eriksen ikke ut med. Men han mener bestemt at Nokia skal være klar med GPRS-produkt når operatørene har sine pakkesvitsjede nett klare.

Har GPRS-kompetanse
Produktsjefen vil ikke høre snakk om at Nokia, på grunn av sine problemer med 7110 og WAP, er redd for å være først ute med GPRS.

– Vi har den kompetansen som skal til for å utvikle GPRS-terminaler. Det viser blant annet GPRS-produktene vi leverer på infrastruktur, sier Mads Eriksen til ITavisen.

GPRS-teknologien er en pakkesvitsjet teknologi, som etter manges mening utnytter kapasiteten i mobilnettene bedre fordi man sender data i pakker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse