Annonse


Nett-eksplosjon på børs

Omsetningen de første månedene har allerede tangert aktiviteten i hele 1994. Veksten i antall transaksjoner har eksplodert, og det skyldes først og fremst lavere gebyrer og økt netthandel. Et nervøst aksjemarked med store svingninger bidrar også økt tempo på børsen.

Hvis aktiviteten holder seg passerer børsen årsrekorden fra i fjor allerede i juni, melder Oslo Børs.

I Sverige som har et lite forsprang på Norge i bruken av nettbasert aksjehandel, har omsetningen tatt helt av. I januar og februar ble det handlet aksjer for 786 milliarder svenske kroner på børsen. Det er 100 prosent mer enn de to første månedene i 1998.

– Vi har en sterk konjunktur. Flere interesserer seg for aksjer, og det drar opp tallene. Men vi påvirkes også av økt aksjehandel på nettet, sier Leif Vindevåg ved Stockholmsbørsen til Dagens Industri.

Internett øker tilgjengeligheten til nye kundegrupper, men øker også konkurransen blant meglerne. Det presser ned kurtasjen, og gjør det interessant å gjøre flere småhandler. Det er spesielt IT-, internett- og bioteknologiaksjer som har tatt av. – Dette er i stor grad et globalt fenomen, sier Vindevåg.(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse