Annonse


Lomme-PC for full musikk

Tirsdag la Microsoft ut en spesialversjon Windows Media Player klar for nedlasting. Nye Windows Media Player er en av de nye applikasjonene som skal følge med operativsystemet Pocket PC, når det kommer i april.

Nettleser og e-bøker

Pocket PC er en ny versjon av operativsystemet Windows CE som er beregnet på bruk i lomme-PC-er uten tastatur. Pocket PC følges også av Pocket Explorer og ClearType.

Pocket Explorer er en mininettleser som automatisk tilpasser nettsider for visning på liten skjerm. ClearType er en teknologi som gir skarpere skrift, og som derfor egner seg for visning av elektroniske bøker.

Annonse


Palm børsnoteres torsdag

Microsoft har slett ikke gitt opp konkurransen med Palm Pilot, den suverent dominerende lomme-PC-en på markedet. Palm, som torsdag skal børsnoteres på Wall Street, mangler fortsatt integrert støtte for digital musikk og video. For å avspille MP3-filer og video, trenger Palm-ene et tilleggsprogram.

Altzheimer-minne

Før brukerne kan bruke lomme-PC-en som en fullverdig WalkMan, må de imidlertid investere i ekstra minnekort. Audio- og videofiler er plasskrevende. Lomme-PC-er med bare 32 MB minne til disposisjon for applikasjoner og data, rommer ikke mange minutter med musikk.

Nye Windows Media Player kan lastes ned gratis fra www.microsoft.com/windows/windowsmedia, og kan utstyres med forskjellige skins (hud) som endrer utseendet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse