Talestyring

Annonse


Office 2001 underveis

Talestyring

Microsoft har ambisiøse mål for den neste Office-versjonen.

Programvaregiganten spiller foreløpig med kortene tett mot brystet, men i følge amerikanske InfoWorld vil den nye programvarepakken by på forbedringer på minst tre områder: Avansert talestyring og talegjenkjenning, bedre gruppevare-funksjonalitet, og bedre funksjonalitet når programmene formidles via nettet fra såkalte ASP-er (application service provider).

– Skriv ut!
Corel WordPerfect Suite 8 og Lotus SmartSuite Millennium Edition 9.5 leveres allerede med talegjenkjenning, men de som hadde ventet på talestyring i Office 2000 ble snytt.

Annonse
Siden forrige versjon har teknologihjulet dreiet nok en gang. I ”Office 2001” skal du både kunne diktere tekst, kommandere maskinen til å lagre og ta utskrifter, og til å lese opp e-posten.

Forstår norsk
Ingen talestyringsverktøy på markedet fungerer foreløpig på norsk. Microsofts samarbeider imidlertid med det belgiske selskapet Lernout & Hauspie om å integrere full talestyring i den nye Office-pakken.

Lernout & Hauspie er også involvert i Nordisk Språkteknologi på Voss, som jobber med å lage et talestyringsprogram som forstår norsk. Derfor kan også nordmenn håpe på å kunne snakke med Office 2001.

Høy prioritet
Talestyring har høy prioritet hos Microsoft. I følge Doug Henrich, produktsjef i Microsoft Speech Development Group, skal programvareselskapet slippe en ny versjon av Speech Application Programming Interface 5.0 før det er gått seks måneder. Den nye grensesnittet er en del av Microsofts Software Development Kit program.

Tett nettintegrasjon
Etter lanseringen av Windows 2000, er programvareutleie fra ASP-er blitt svært aktuelt. I Norge tilbyr både TeleComputing og Telenor Login slike tjenester.

Microsoft har selv begynt utleie til småbedrifter fra nettstedet www.bcentral.com. Applikasjonene i Office 2001 skal integreres enda bedre med Internett, og tilpasses bedre for ASP-utleie.

Forbedrede meldingstjenester
Microsofts mål er å gjøre applikasjonene i nye kontorpakken tilgjengelig for brukerne uansett hvor de befinner seg. Det ventes at pakken vil inneholde forbedrede meldingstjenester og konferansetjenester for video, skriver InfoWorld.

Microsoft vil foreløpig ikke kommentere Office versjon 10. Selskapet er berømt for sine forsinkede lanseringer. Kanskje blir det Office 2002?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse