Sykepleier på auksjon

Annonse


Sykepleier auksjoneres bort

Sykepleier på auksjon

5000 sykepleierstillinger står ubesatte ved norske sykehus. Auksjonen starter i dag, og det skal være mulig å følge auksjonen på nett. Den er åpen til 13. mars.

– Sykepleiere er en yrkesgruppe som mange mener ikke får igjen for sin arbeidsinnsats og sin investering i kompetanse. Kompetanseauksjonen kan bidra til å skape en mer harmonisert balanse mellom tilbud og etterspørsel – også innen sykepleieryrket, sier adm. dir. Haakon Gellein i Jobline Norge.

Direkte
Interessen bør derfor være stor for sykepleieren Elisabeth Horgen Rolid (28) som nå deltar i Kompetanse-auksjonen, Norges første Internettauksjon av sitt slag.

Annonse


Det er en digital markedsplass der arbeidsgivere kan legge inn bud på én kvalifisert arbeidstaker i form av lønn og eventuelt andre goder. Alle som ønsker kan følge budutviklingen direkte på nettsiden.

– Økt lønn ikke viktigst
– For meg dreier ikke dette seg først og fremst om bedrede økonomiske betingelser. Jeg ønsker nye og så spennende faglige utfordringer som mulig, sier Elisabeth Horgen Rolid som i dag arbeider som assisterende avdelingssykepleier ved Gastrokirurgisk avdeling på Oppland Sentralsykehus.

Kontroll
Etter fire år i yrket, ønsker hun å ta kontroll over sin egen karriereutvikling i et marked hvor det nå er stor mangel på kvalifisert kompetanse.

Nye metoder
– Joblines Kompetanseauksjon gir meg gode muligheter for komme i dialog med nye og interessante arbeidsgivere i løpet av meget kort tid. Samtidig er dette mitt bidrag til å sette fokus på sykepleieryrket og våre arbeidsbetingelser. Det er viktig også å prøve nye metoder for om mulig bedre sykepleiernes vilkår, sier Horgen Rolid som er klar for å flytte på seg, og er åpen for henvendelser fra alt fra sykehus til legemiddelfirmaer og andre aktører i helsemarkedet.

Det eneste budgiver forplikter seg til er et jobbintervju med Elisabeth.

Nok sykepleiere
I følge Norsk Sykepleierforbund er det 18.000 sykepleierutdannede i landet som ikke arbeider som dette. 10.000 av disse ønsker å vende tilbake hvis betingelsene blir gode nok.

– Det er et klart signal på at det eksisterer et stort gap mellom vilkårene som tilbys og etterspørres i dette yrket, sier adm. direktør Haakon Gellein i Jobline Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse