Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sykepleier auksjoneres bort

Elisabeth Horgen Rolid (28) er klar for den første nettauksjonen, der en arbeidsinteressert ser hva arbeidsgiverene har for tilbud.

Sykepleier på auksjon

5000 sykepleierstillinger står ubesatte ved norske sykehus. Auksjonen starter i dag, og det skal være mulig å følge auksjonen på nett. Den er åpen til 13. mars.

– Sykepleiere er en yrkesgruppe som mange mener ikke får igjen for sin arbeidsinnsats og sin investering i kompetanse. Kompetanseauksjonen kan bidra til å skape en mer harmonisert balanse mellom tilbud og etterspørsel – også innen sykepleieryrket, sier adm. dir. Haakon Gellein i Jobline Norge.

Direkte
Interessen bør derfor være stor for sykepleieren Elisabeth Horgen Rolid (28) som nå deltar i Kompetanse-auksjonen, Norges første Internettauksjon av sitt slag.

Det er en digital markedsplass der arbeidsgivere kan legge inn bud på én kvalifisert arbeidstaker i form av lønn og eventuelt andre goder. Alle som ønsker kan følge budutviklingen direkte på nettsiden.

– Økt lønn ikke viktigst
– For meg dreier ikke dette seg først og fremst om bedrede økonomiske betingelser. Jeg ønsker nye og så spennende faglige utfordringer som mulig, sier Elisabeth Horgen Rolid som i dag arbeider som assisterende avdelingssykepleier ved Gastrokirurgisk avdeling på Oppland Sentralsykehus.

Kontroll
Etter fire år i yrket, ønsker hun å ta kontroll over sin egen karriereutvikling i et marked hvor det nå er stor mangel på kvalifisert kompetanse.

Nye metoder
– Joblines Kompetanseauksjon gir meg gode muligheter for komme i dialog med nye og interessante arbeidsgivere i løpet av meget kort tid. Samtidig er dette mitt bidrag til å sette fokus på sykepleieryrket og våre arbeidsbetingelser. Det er viktig også å prøve nye metoder for om mulig bedre sykepleiernes vilkår, sier Horgen Rolid som er klar for å flytte på seg, og er åpen for henvendelser fra alt fra sykehus til legemiddelfirmaer og andre aktører i helsemarkedet.

Det eneste budgiver forplikter seg til er et jobbintervju med Elisabeth.

Nok sykepleiere
I følge Norsk Sykepleierforbund er det 18.000 sykepleierutdannede i landet som ikke arbeider som dette. 10.000 av disse ønsker å vende tilbake hvis betingelsene blir gode nok.

– Det er et klart signal på at det eksisterer et stort gap mellom vilkårene som tilbys og etterspørres i dette yrket, sier adm. direktør Haakon Gellein i Jobline Norge.