Annonse


EU presser teleselskaper

– Billigere telefonpriser er en av de klare målsettingene ved EU-toppmøtet neste måned i Lisboa, sier den portugisiske statsmininsteren António Guterres til Financial Times.

Bremser utviklingen
Flere EU-topper mener at høye telefonkostnader bremser nett-utviklingen i Europa, og EU vil presse telefonselskaper til enten å dramatisk kutte tellerskritt-kostnadene eller fjerne dem helt.

EU-toppmøtet, som går av stabelen den 23 og 24 mars, har som målsetting å legge føringer på utviklingen mot en kunnskapsøkonomi, og gjøre Europa til verdens mest konkurransedyktige økonomi innen 2010.

Offentlige tjenester
Toppmøtet vil også vurdere planene for et felles-europeisk bredbåndsnettverk, samt se på planene om å bruke IT til å forbedre offentlige tjenester, sier Guterres.

Annonse


Portugal, som for tiden holder presidentskap-vervet i EU, har jobbet tett med den britiske regjeringen i forberedelsene til møtet. Tony Blairs regjering er en av de mest aggressive forkjemperne for Internett, og har foreslått en 2002-deadline for å fjerne alle barrierer for e-handel.

Innen 2003 vil den britiske regjeringen gjøre nettoppkoblinger billigere og raskere innenfor EU enn noe annet sted, skriver den britiske finansavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse