Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snakk og wap samtidig

HANNOVER: Panasonic lanserte tidligere denne uken en del mobiltelefoner her på CeBIT. Samtidig fikk vi beskjeden om at man kan både wappe og snakke med den nye WAP-telefon, GD93.

GD93 bygger på suksessen Panasonic har hatt i Japan med I-Mode (japansk WAP-alternativ) og medlemskapet i WAP Forum. Meningen er at telefonen skal bli en terminal som kan appellere til brukere på alle nivåer.

Snakk og WAP

Det som gjør denne telefonen spennende er at man ved hjelp av en desktop håndfriløsning kan både snakke og wappe samtidig. Det er også ting som tyder på at mobiltelefonen kan ende opp som verdens letteste WAP-telefon, med sine 90 gram.

Vi har ikke fått noe endelig lanseringstidspunkt, men selskapet skal i disse tider putte de siste .

Også GPRS

Panasonic har også en GPRS-mobil under utvikling. Denne vil ha fargeskjerm som kan vise bedre kvalitet på stillbilder. Det vil også medføre bedre WAP-applikasjoner når man kan få grafikk og farger i displayet.

Det er imidlertid ikke støtte for farger i verken WAP 1.1 eller den kommende 1.2, og med tanke på at 1.2 ikke er implementert ennå kan jo dette ta sin tid, men det er vi jo vant til i denne bransjen.