Annonse


Verdens første Nokia 6210-test

Under en pressemiddag med Nokia i går kveld fikk Wapland, som verdens første nettsted, anledning til å teste ut den nye WAP-telefonen til Nokia, 6210. Faktisk var vi såpass tidlig ute at de av toppene i Nokia vi var sammen med hadde ikke fått testet telefonen selv.

Manuelt oppsett

Vi håpet at vi kunne kjøre den gode gamle 7110-taktikken om å sende en ”WAP NOKIA”-tekstmelding til Telenor-nummeret 1999 for å få WAP-instillingene automatisk overført, men det slet vi med (sannsynligvis fordi vi satt i Tyskland). Derfor måtte vi sette opp telefonen manuelt.

Etter første forsøk kom vi faktisk ikke inn på Telenors WAP-tjeneste, men det var tydeligvis bare en av barnesykdommene, for i neste forsøk kom vi inn – uten problemer. Og etter å ha jobbet litt med telefonen må vi si at finnene imponerer, nok en gang.

Annonse


Rask å wappe med

For selv om denne WAP-telefonen faktisk ikke har navirolleren som har blitt så populær på Nokia 7110 er det mye annet å glede seg over, selv om savnet av navirolleren er stort.Røstad, Marius m/6210

Ikke minst kan vi glede oss over hastigheten på telefonen. Ikke det at vi fikk prøvd høyhastighetstjenesten HSCSD (siden ingen operatører støtter det her nede), men navigering i menyer og reaksjonstid på telefonen var skremmende rask.

Men når HSCSD er oppe og går kan jo dette bli riktig så bra. Nå som vi ser at telefonene også kommer med HSCSD er det kjipt å vite at NetCom hopper over denne teknologien og går rett på GPRS i stedet. Da blir det ennå lenger å vente for oss om vil ha rask overføring.

Større skjerm

Den nye WAP-telefonenen fra Nokia er jo helt klart i familie med Nokia 6110/6150, men den har fått større skjerm. Da vi testet den var imidlertid tekststørrelsen såpass stor at det ble litt slitsomt å wappe i lengden.

En annen liten detalj er i motsetning til forgjengeren 6150 har ikke Nokia 6120 noen antenne. Dette er spesielt gunstig for de av oss som liker å ha mobiltelefonen i jakkelomma – da slipper man at den henger seg fast.

En gullmobil

Telefonen ligger utrolig godt i hånden, og er smalere enn 6150. Tastene virker ved første utprøving bedre enn 7110 og alt i alt virker dette som en gullmobil. Når man så ser på det faktum at dette er en prototyp blir det spennende å se denne telefonen når den faktisk kommer på markedet.

Og Nokia lovte at de har lært av sine feil i forhold til leveringen av Nokia 7110 og at den faktisk skal komme når de lover (denne gangen har de lovt oss tredje kvartal). Vi venter i hvert fall i spenning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse