Damgaard, Preben

Annonse


Tror på konsolidering i ERP

Damgaard, Preben

Det er vanskelig å spå –spesielt om fremtiden. Damgaard hevder de er godt posisjonert for utviklingen i bransjen. ERP står for Enterprise Resource Planning .

Kapitalkrevende
– Etterhvert som kravene til stadig mer integrerte og avanserte ERP-systemer øker, vil utviklingskostnadene bli for tunge for små aktører. De fleste vil enten bevege seg over i nisjeprodukter, eller bli kjøpt opp, sier Damgaard til ITavisen.

Damgaard ble børsnotert i fjor og har en markedsverdi på omlag fem milliarder. Han tror en sterk finansiell ryggrad er avgjørende for å holde tritt i en så global bransje.

Annonse
SMB
ERP markedet kan deles inn i stor, mellomstor, og småbedrifter. I det største segmentet er SAP, Oracle og Baan dominerende. I det mellomstore har du blant annet IFS Damgaard, Navision. Lokale selskaper som Visma har fokusert på mindre bedrifter.

Lokal leverandør
SAP og flere av de største er direkte leverandører, mens mange av de mellomstore, som Damgaard velger lokale leverandører som for eksempel Merkantildata og VMData i Skandinavia.

– Vi tror det er viktig å ha fokus på utvikling av programvaren og la systemintegratorer ta for seg implementering. Det er langt mer krevende å selge et ERP-system, en feks en datamaskin via netttet. Derfor tror vi på en lokal distribusjon, sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse