Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløs kommunikator med VGA-skjerm

Da er CeBIT i gang og det første vi kan melde fra om er Symbians lansering av et referansedesign for informasjonsutstyr – med kodenavnet Quartz. Og meningen er at utstyret skal ha VGA-skjerm.

Kanskje spiller kodenavnet på skjermen, som kanskje ikke er like imponerende som den først høres ut. Det er nemlig bare en kvart VGA portrettskjerm. Allikevel vil vel dette være langt over alt annet som er vist tidligere.

Out-of-this-world

– I dag lanserer vi den første av våre kommunikator referansedesign – med kodenavnet Quartz. Lisenstagere kan bringe terminaler basert på Quartz ut til markedet som tilbyr en integrasjon mellom data- og tele som gir en brukeropplevelse verden aldri har sett, sier adm. direktør i Symbian, Colly Myers

– Symbians mål er å sette standarder og å skape et massemarked for trådløst informasjonsutstyr. Vi har en fundamental tro om at én størrelse ikke passer for alle – derfor har vi etablert vår serie med referansedesign. Dette gir dem som har lisens på teknologien muligheten til å lage en rekke forskjellige smartphones og kommunikatorer, sier Myers.

Mye muligheter

Quartz referansedesign inneholder blant annet kontaktlister, e-mail, fax, SMS, web- og wap-browsing, bluetooth og JAVA-integrasjon.

Alle applikasjonene i Quartz-standarden er optimalisert for å bli brukt sammen med en kvart VGA-skjerm i et mobilt miljø.