Annonse


Panasonic med 3G mobiltelefon

For Panasonic har i lang tid hatt tredje generasjons mobilteknologi (IMT-2000/W-CDMA-standarden) som et av sine viktigste utviklingsprosjekter.

GSM også

Selskapet tar mål av seg til å bli en totalleverandør innen mobil kommunikasjon og den har støttet standardiseringen av IMT2000/W-CDMA-standarden, samt drevet med relatert forskning siden 1993.

Derfor er det kanskje ikke så veldig overraskende at Panasonic nå forteller om sine planer, som inkluderer lansering av disse mobilene i samsvar med når tjenestene blir kommersielt tilgjengelig (noe man regner med at dette vil skje rundt 2002).

Annonse
Men Panasonic har også sett på utbredelsen av dagens GSM-standard og planlegger derfor å lansere dual mode-produkter som vil fungere på begge standardene.

Tre modeller

Panasonic har utviklet tre forskjellige modeller basert på høyhastighetsteknologien som IMT-2000/W-CDMA tilbyr:

  • Den første er en ordinær mobiltelefon på bare 93 cc og som ikke veier mer enn 98 gram. Mobilen inkluderer også teknologi som vil gi lydkvalitet som kan sammenlignes med det man får i fastnettet.
  • Nummer to på listen fra Panasonic er et kort til bærbare PC-er som skal gi rask dataoverføring . Kortet gir en maksimal hastighet på 76,8 Kbps (ISDN er på 64 eller 128 Kbps), og skal fungere selv om brukeren beveger seg hurtig.
  • Det siste fra Panasonic i denne omgang er en visuell telefon. En litt mer spennende modell med kamera og en LCD fargeskjerm. Med bruk av MPEG 4 vil man også kunne se levende bilder fra denne modellen.

Interessante ting som skjer i mobilverdenen om dagen, og vi får nok se mer til både Panasonic og andre selskaper med 3G-teknoligi fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse