Annonse


Nå skal du slippe WAP-venting

Det er en kjensgjerning, selv om Nokia til dels har benektet det, at de har hatt problemer med å tilfredstille etterspørselen etter deres første mobiltelefon som kunne surfe på Internett – WAP-telefonen 7110.

Man skulle tro at et selskap skulle vite å utnytte fordelen av å ha et produkt på markedet som ingen andre har hatt. Men nei. Nokia har ikke klart å tilfredstille de innovative mobilbrukernes behov for det siste av det siste.

Problemer 1

På spørsmål fra journalistene på CeBIT ga mobiltoppsjefen Matti Alahuhta en forklaring om at det har vært problemer med å få levert nok komponenter til fabrikkene – som han bedyrer produserer for full maskin dag ut og dag inn.

Annonse


– Komponenttilgangen er i bedring, og vi tror at vår økonomiske basis og produksjons størrelse gjør at vi har kontroll på dette når, sa Nokias mobilsjef onsdag foran en fullsatt pressesa.

Problemer 2

Et annet tema som opptok journalisten (og selvsagt alle oss andre 7110-brukere) var alle programvareproblemene som har vært med Nokia 7110.

Visepresident Søren Jenry Petersen i Nokia Mobile Phones mente dette også var under kontroll:

– Vi har fått erfare at det å lage mobilsystemer for WAP, fra en ende til en annen, rett og slett tar tid: Det er en kompleks kjede der mange hendelser skal stemme og falle sammen, sa Petersen.

Han viste til kjeden, der mobiltelefoner skal virke sammen med mobiltelefonoperatørenes nett, som igjen skal kunne virke sammen med både telefoner og WAP-tjenester.

Så gjenstår det bare å se om Nokia klarer å innfri løftene om problemfrie Wap-telefoner og stor nok tilgang til dem på markedet…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse