Arkiv

Annonse


Merkantildata overrasker

Arkiv

– Jeg har tillit til at styret i Fellesdata gjør ett eller annet, sier EDB Business Partners konsernsjef Bjørn Trondsen til Reuters.

Mandag kveld ble styret i Fellesdata enige om å anbefale et bud fra EDB Business Partner på to milliarder for konsernet. Tirsdag holdt Fellesdata en pressekonferanse sammen med EDB Business Partner.

Overbud
EDB Business Partner har satt som vilkår for kjøpet at det blir godkjent av 67 prosent av eierne. Gjensidige NOR, som eier 33 prosent i Fellesdata, har meldt at de aksepterer EDBs bud. Men etter at det nye budet lå på bordet sa direktør Tore V. Knudsen til Finansavisen at banken «vil godta det høyeste budet».

Annonse


Anbefalingen kom uventet for Merkantildata, som raskt hev seg rundt, og ga et bud på 2,25 milliarder kroner.

Trakk raskt
Aftenposten mener reaksjonen til Fellesdatas styreformann Leif Kleivan kan tyde på at Merkantildata og Tom Adolfsen ikke er for sent ute.

– Dette var veldig overraskende. Vi tenkte oss at de kanskje ville komme tilbake med et bud, men størrelsen var overraskende. Dette er veldig interessant, sier Kleivan.

Venter
EDB Business Partner har ikke tenkt å ta kontakt med Fellesdata.
– Vi er underlagt visse regler, så jeg har ikke tenkt å gjøre noe i den her saken. Jeg vil avvente et utspill fra styret (i Fellesdata) som hele tiden har vært min diskusjonspartner i dette, sier konsernsjef Trondsen til Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse