Annonse


Nå er farge-Palm-en sluppet

For Palm har for første gang lansert en hel produktserie, med to nye PDA-er i Palm III-serien og en i Palm V-serien. Men i tillegg til dette er det også en ny versjon av operativsystem Palm OS og en hel del nytt tilbehør som kan kobles til Palm-ene.

Nye Palm-er

Det mest interessante i den nye serien er utvilsomt Palm IIIc, som de fleste har ventet i spenning på. Og alle ryktene som har versert er riktig – c-en står for color. Fargene er nydelige og jeg kan love dere at den gjør seg ypperlig både på pulten og når man skal imponere kollegene. Ikke er prisen så ille heller – 4.953 kroner inklusiv moms.

Den andre i Palm III-serien er en IIIe-versjon. I tidsriktig iMac-design og med inspirasjon fra Nokias mulighet til å bytte deksler kan dette bli en slager blant de yngre. Det er vel ikke mindre populært når man ser at prisen vil ligge på 1.836 kroner. Og det er inklusiv moms.

Annonse
Palm Vx er den siste som er sluppet i denne omgang. Dette er en proffmodell av den tidligere lanserte Palm V – med åtte megabyte minne. Selskapet har tydeligvis tatt hintene fra markedet om at denne modellen ikke hadde kapasitet nok. Prisen ligger ennå litt høyt – 4.402 kroner inkl. mva. – men det kan vi jo alltids håpe at endrer seg.

Nytt tilbehør

Samtidig med lansering av de tre nye Palm-ene kommer også det nye operativsystemet Palm OS 3.5, med en rekke nye forbedringer.

Det er også lansert en del nytt tilbehør, som sammenleggbart tastatur og lader som kan brukes i sigarett-tenneren i bilen.

Neste etappe

Nå som Palm har bevist at de faktisk har det som trengs for å slåss med en rekke aggressive aktører i markedet blir det spennende å se hva disse vil gjøre. Spesielt blir det interessant å følge Handspring for å se hva deres neste skritt vil bli. Kanskje ser vi i løpet av året en farge-Visor med GSM-kommunikasjon. Da snakker vi. Men de kan nok ikke drøye lenge. For Palm bekreftet at de arbeidet med en GSM-versjon.

Men vi fikk ikke noe ut av dem når det gjaldt en eventuell lansering. Som vanlig hos Palm – hemmelighetskremmeri til det siste.

Uansett har Palm nå tatt over stafettpinnen og ligger nok en gang klart i tet. Spørsmålet er hvor lenge det varer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse