Annonse


Fellesdata ekspanderer

Dagens 711 ansatte i Fellesdata har ikke vært nok til å imøtekomme etterspørsel fra norske og utenlandske kunder, erklærte administrerende direktør Ole Trasti på en pressekonferanse tirsdag.

– Vi har problemer med å møte kundenes behov, sa han.

Applaus
Erklæringen om en utvidet stab, i stedet for innskrenkninger, var trolig en av hovedgrunnene til at Trasti fikk applaus tre ganger da han møtte de ansatte i Fellesdata på formiddagen, for å informere om avtalen med EDB.

Trasti blir adm. dir. i det nye selskapet som får navnet EDB Fellesdata. EDBs konsernsjef Bjørn Trondsen blir styreformann.

Annonse
Aksjonærstøtte
Trasti regner med at et flertall av aksjonærene i Fellesdata vil støtte kjøpet og at det ikke blir noen innvendinger fra Konkurransetilsynet.

Avtalen med EDB kommer etter intense forhandlinger, som endte klokken 11 i går kveld.

– Det har i perioder vært lang oppoverbakke før vi kom dit vi er, sa Trondsen.

Solid
Ifølge Trasti var ikke EDB i utgangspunktet på ønskelisten over mulige kjøpere, og tilbød heller ikke større pris enn andre selskap, som også ønsket å kjøpe Fellesdata.

EDB vant allikevel på grunn av aggressiv oppfølging og at det kunne tilby soliditet og kvalitet, som passet med Fellesdatas profil. EDB oppfylte 90% av Fellesdata styrets kriterier for en ny kjøper.

– Her er en veldig sterk match i kulturer, sa Trasti.

Fellesdata hadde i fjor en omsetning på 1.1 milliarder kroner og et driftsresultat på 79 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse