Windows 2000

Annonse


Intel og Microsoft krangler

Windows 2000

Microsoft sier at Windows 2000 bare krever en PC med Pentium 133-prosessor, 64 MB minne, og 650 MB ledig diskplass. Intel-sjefen Patrick Gelsinger hevder imidlertid at det nye operativsystemet minst krever en prosessor med 250 MHz høyere klokkehastighet enn tidligere, for å fungere skikkelig. Gelsinger viser til Intels egne tester.

– Intel brukte en beta
Nå slår Microsoft tilbake. Forrige uke sa Microsoft-talsmannen Charles Fitzgerald at Intel hadde brukt en beta-versjon da de testet. – Beta’en var ikke optimalisert for maksimal ytelse, men det er den ferdige Win 2000-utgaven, sa Fitzgerald.

Microsoft ønsker selvfølgelig at flest mulig bedrifter skal installere det nye operativsystemet uten å bli skremt av oppgraderingskostnadene. Intel ønsker på sin side, å selge flere nye prosessorer.

Annonse
Oppgraderte for 450 millioner
Intel testet operativsystemet i sin egen informasjonsavdeling, og sammenliknet Win 2000 med Office 2000, med NT 3.51 med Office 97.

– For å oppnå lik ytelse med Win 2000, anbefaler vi prosessorer med 200-250 MHz høyere hastighet, sa Intels Gelsinger.

Som en følge av dette har Intel totalt brukt 450 millioner kroner på oppgradere sine 400 MHz PII-baserte systemer til 650 MHz PIII.

– Win 2000 er mye raskereCraig Beilinson, som er Microsoft øverste produktsjef for Win 2000, hevder at uavhengige tester viser at Win 2000 Professional er opptil 39 prosent raskere enn Win 95, 30 prosent raskere enn Win 98 og opptil 24 prosent raskere enn Win NT Workstation 4.0 når det kjører på eksisterende PC-er med 64 MB minne eller mer.

Greit med Pentium 166
Da det amerikanske tidsskriftet PC World testet en beta av Win 2000, oppdaget de at operativsystemet fungerte tilfredsstillende med Pentium 166 med 64 MB minne, men at det selvfølgelig fungerte enda bedre med raskere prosessor og mer minne.

Benchmark-testene avslørte dessuten at det nye operativsystemet kjørte applikasjoner like raskt eller litt raskere enn Win NT 4.0, og 15 prosent raskere enn Win 98 SE.

Forskjellige anbefalinger
For å kjøre Win 2000, anbefaler Dell Computer uoffisielt minst 400 MHz Celeron med 128 MB minne. Gartner Group anbefaler minst et Pentium II-basert system med 128 MB minne. Competitive Systems Analysts sier i likhet med Intel at prosessorhastigheten må økes med 200 MHz for å kjøre Win 2000 med samme ytelse som Windows NT 4.

Win 2000-lappesaker
Gartner Group meldte nylig at hver fjerde Windows 2000-bruker ville oppleve kompatibilitetsproblemer med eldre programvare. Fredag forrige uke la Microsoft ut forskjellige nedlastbare lappesaker som skal løse kompatibilitetsproblemer for spill, tilkobling av parallelle Iomega Zip-stasjoner, lagring av Word-dokumenter i HTML og andre feil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse