Windows 2000 CD

Annonse


Krig mot W2000-pirater

Windows 2000 CDMicrosoft melder at de i januar alene fikk stengt over 100 nettsteder som tilbød illegale utgaver av Windows 2000. Bill Gates og Co lover å fortsette med å overvåke nettet for å avsløre programvarepirater.

Store tap
I følge programvareorganisasjonen BSA (Business Software Alliance) førte piratkopiering av programvare til et tap på hele 80 milliarder kroner på verdensbasis i 1998.

Samme året førte dette også til at 109.000 programvarearbeidsplasser gikk tapt i USA.

BSA regner med at det i dag er om lag to millioner nettsteder som tilbyr piratkopiert programvare. I 1997 var dette tallet ’bare’ 100.000.

Annonse
Anti-pirattiltak
Microsoft har med lanseringen av Windows 2000 innført nye sikkerhetstiltak, slik at kjøperne skal være sikre på at det er originale programvareutgaver de kjøper.

Windows 2000 kommer på en CD-rom, som har fått etset inn et hologram, som dekker hele CD-overflaten. Dette hologrammet viser både navn og produktspesifikasjoner. Grafikken avslører også salgskanal, om det er ’pakketert’ (OEM – Original Equipment Manufacturer), ’oppgradering’, ’fullversjon’ eller ’akademisk utgave’.

Klistremerke
I de tilfeller der Windows 2000 er distribuert sammen med nye datamaskiner skal det medfølge et klistremerke, et såkalt Certificate of Authenticity (COA). Separate solgte programpakker har et annerledes COA-merke.

Disse merkene har fire punkter som bekrefter originaliteten til programvaren: Et kopper hologram som viser ’Microsoft’ og ’Genuine’, produktnavn, produktnøkkel og en Microsoft-logo – der fargen skifter mellom gull og sølv alt etter hvordan lyset faller på den.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse