SIEMENS-C25

Annonse


Suksess med C25

SIEMENS-C25

Samtidig som Siemens klatret opp på en tredjeplass blant mobilprodusenten ble Ericsson skjøvet ned på en femteplass. Ericsson hadde tredjeplassen i 1998.

10,3 prosent
Det er mye som tyder på at C25 og S25, de første produktene i Siemens nye mobilgenerasjon, har lagt grunnlaget for at selskapet har solgt godt også utenfor Norge.

Med disse telefonen har Siemens tatt 10,3 prosent av markedet i Europa.

Annonse
Det ble solgt om lag 93,5 millioner mobiltelefoner i Europa i fjor. Nokia har, som på verdensbasis flest markedsandeler også i de europeiske landene. Motorola kommer som en god nummer to, men ligger langt bak finnene.

Godt fornøyd
Salgsdirektør Rune Tufte i Siemens Norge er godt fornøyd med at selskapet har nådd sitt mål om å bli nummer tre i Europa.

– Vi har ikke vært nummer tre tidligere, og dette er et steg i riktig retning. Neste mål for oss er å bli nummer tre på verdensbasis, sier Tufte til ITavisen.

Billlig-WAP-er
Siemens har altså hatt suksess med sine relativt billige mobiltelefoner. Nå blir det spennende å se om de nye billig-WAP-ene (C35 og S35) kan bidra til at selskapet henger med i toppen etter inneværende år.

Her listen over de selskapene som hadde størst mobil-markedsandeler i Europa i 1999:

Nokia 28,9 prosent
Motorola 14,0 prosent
Siemens 10,3 prosent
Alcatel 9,7 prosent
Ericsson 9,2 prosent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse