Microsoft Intellimouse

Annonse


Kul, rødglødende mus

Microsoft Intellimouse

ITavisen har tidligere testet og beskrevet den rødglødende supermusa IntelliMouse Explorer.

Vi bruker den fortsatt, men synes likevel at den er litt i største og bredeste laget. Microsoft har også en mindre optisk mus på sitt repertoar. Den kalles IntelliMouse with IntelliEye og har form som de vanlige intellimusene.

Symmetrisk mus
I april kommer nye IntelliMouse Optical, som er mer småvokst enn Explorer. Den største nyheten er likevel at den nye musa er symmetrisk og passer like godt for høyre-, som for venstrehendte. Listeprisen er satt til 480 kr med moms.

Annonse


Ergonomisk – for hvem?
Verken Microsoft eller Logitech har vært særlig sjenerøse med mus for venstrehendte. ”Ergononomisk mus” har vært ensbetydende med asymmetrisk mus med høyrevri, selv om den neppe er ergonomisk riktig for den tiendedelen av befolkningen som bruker den andre hånden.

Programmerbare knapper
IntelliMouse Optical har to vanlige museknapper, rulleknapp, samt en ekstra knapp på hver side. Ekstraknappene er beregnet på navigering på nettet (fram og tilbake mellom nettsidene), men kan lett omprogrammeres med det medfølgende IntelliPoint-programmet.

Presis og renslig
I de optiske musene styres musepekeren av en optisk leser som måler musens bevegelser 1500 ganger i sekundet. Du slipper altså å rulle rundt på en gummikule, der støv og skitt fester seg.Bevegelsene blir mer nøyaktige.

USB og PS/2
IntelliMouse Optical kan enten tilkobles via den runde PS/2-kontakten eller USB-kontakten. Kobler du to mus til PC-en samtidig, kan du veksle mellom dem, variere arbeidsstillingen og redusere faren for verkende håndledd og skulder.

Det beste måten å unngå museskader er likevel å bruke hurtigtaster.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse