Ananova

Annonse


Web-stjernen Ananova

Ananova

Nyhetsbyrået Press Association syntes at de var for kjedelige i sin nyhetsformidling. Derfor utviklet de nyhetsoppleseren Ananova. I april begynner ”hun” å kringkaste nyheter fra nettstedet www.ananova.com.

Hyperaktive Ananova
Ananova er skapt av digital DNA. Pulserende datastrømmer flyter i årene hennes, men det er de menneskelige sidene som gjør henne til en perfekt mellommann for menneske og maskin.

Ananova er programmert som en 28 år gammel kvinne. Hun virker rolig og behagelig, men er i virkeligheten hyperintelligent og særdeles aktiv.

Annonse
Hører alt og ser alt
Ananova ser alle nettsider, og hører alle nyheter. Hun er spesielt interessert i nyheter, musikk, bøker, film, sport og dataspill.

Når hun kommer over ting som får CPU-en hennes til å banke, sier hun fra til dem som deler hennes interesser. De må selvfølgelig først registrere seg og oppgi sine interesser.

– Vil du bestille billett?
Ananova kan også hente data fra baser med billettbestillinger og værmeldinger. Hun kan fortelle kinogjengere at: ”Nå går Blade Runner på Colosseum i Oslo. Vil du bestille billett?”

Etter hvert som hun blir mer interaktiv, skal hun også kunne si: ”Jeg vet at du ønsket deg billetter til The Lion King, men den er utsolgt. Jeg har noen billetter til Toy Stories 2. Er du interessert?”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse