Annonse


ElTele øker i Buskerud

ElTele har allerede et kontor på Gol. Over flere år har selskapet spist seg inn på Telenors enemerker i deler av Buskerud, og har vunnet en betydelig del av bedriftsmarkedet for telefoni og datakommunikasjon i Hallingdal og i Aurland i Sogn.

– Vi skal nå utvide vårt engasjement til nedre Buskerud, sier regionleder Gunnar Bjørgo i ElTele Buskerud i en melding fra Newswire.

Regionkontoret het tidligere ElTele Hallingdal.

Selskapet satser på å vinne nye kunder i Hønefoss, Kongsberg, Drammen, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Lier, Hokksund og Mjøndalen.

Annonse
– Vi kan levere alle våre tjenester i hele Buskerud, sier Bjørgo. Selskapet har utviklet produkter og løsninger innen bredbånd, internett og telefoni.

Lokale nettverk
Ekspansjonen i Buskerud bygger på et høyhastighets radiobasert nett fra Aurland i Sogn gjennom Hallingdal til Hønefoss og Oslo. ElTele er også knyttet til Bane Teles fiberoptiske nett langs jernbaneskinnene, og til de øvrige ElTele-selskapenes fibernett.

– Etter hvert som behovet melder seg vil vi bygge ut lokale nettverk i Buskerud, enten med kabler eller via radioaksess, sier Bjørgo.

Foruten i Buskerud finnes ElTele-selskaper i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Mjøsregionen, deler av Telemark, Rogaland, Hordaland og Sogn. ElTele er også under etablering i Trøndelag.

Sterke eiere
I forbindelse med kraftutbygging la Oslo Energi på 1960-tallet ut sine første telelinjer fra Aurland, gjennom Hallingdal til Oslo. Oslo Energi Tele ble opprettet i 1994, og i 1997 ble selskapet endret til ElTele Øst.

Før jul i fjor solgte Oslo Energi Holding ut en del av sin eierandel i ElTele Øst til Tele Danmark, som nå eier 51 prosent av selskapet. Oslo Energi Holding beholdt en eierandel på 42 prosent. Øvrige eiere er Hallingdal Kraftnett, Akershus Nett og Gjermå Energi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse