Annonse


SOL får FAST følge

I en pressemelding fra SOL heter det at avtalen ”skal gjøre søketjenestene til SOL til de ypperste i verden, og setter SOL i stand til å dekke brukere over hele Europa.”

Samarbeidspartneren gjennom flere år, AltaVista, vrakes dermed.

Valgte norsk
De siste månedene har det vært gjennomført en omfattende prosess hos SOL for å velge ny leverandør av teknologi til søkemotoren i Kvasir.

-Vi har gått meget grundig til verks, og vurdert selskap i Silicon Valley, i Boston og i Europa, forteller portalsjef i SOL, Stig A. Waagbø.

Annonse


–Litt morsomt at vi etter å ha vært verden rundt ender opp med naboen, eller i hvert fall et Oslo-basert selskap.

Likte ikke konkurrent
Det har lenge vært klart at SOL ønsket å oppgradere søketjenestene i Norge, Sverige og Danmark.

–Sett i lys av disse målsetningene ble teknologien vi hadde rett og slett for dårlig, forteller Waagbø, og legger til at man heller ikke likte at leverandøren, AltaVista, selv bygger opp en konkurrerende tjeneste, Waagbø i pressemeldingen.

–FAST fokuserer på å være teknologi-leverandør, og vil ikke markedsføre egne søketjenester i konkurranse med portaler, fortsetter han.

Attraktiv partner
–SOL er allerede en stor aktør i europeisk målestokk, og da sier det seg selv at dette er en attraktiv partner for oss, uttaler teknologidirektør hos FAST, John M. Lervik.

-Vår ambisjon er å levere verdens beste søketjeneste for det nordiske marked. Med omlag tre millioner daglige sidevisninger i Norden, er dette en stor oppgave. Sammen med FAST er forutsetningene de beste for å klare det, avslutter portalsjef Stig A. Waagbø.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse