Telia AB

Annonse


Kark krever mobillisens

Telia AB

Både fra politisk- og fra bransjehold reageres det sterkt på at Telia ennå ikke er fratatt lisensen, skriver Dagens Næringsliv.

Krever i brev
I et brev til samferdselsdepartementet krever konsernsjef Kark at Telia får beholde mobillisensen selskapet fikk i Norge våren 1998.

Høyres telepolitiske talsmann, Oddvard Nilsen, reagerer sterkt på Telias krav. Han mener at Telia har brutt konsesjonen.

Annonse
Skulle vært operativ
– Selskapet skulle etter planen være operativ på mobilsiden i dag. Jeg skjønner derfor ikke hvorfor Telia skal få lov til å beholde sin lisens, sier Nilsen.

Til Dagens Næringsliv sier Nilsen at han vet om flere aktører som gjerne vil bygge et nytt mobilnett i Norge.Departementet har allerede fått inn søknader uten å ha lyst ut lisensen.

Snarlig avgjørelse
Ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet understreker at departementet ennå ikke har avklart Telias skjebne i Norge.

Hun lover at departementet skal ta en snarlig avgjørelse.

Telia fikk konsesjon til å bygge et mobilnett i landets største byer basert på et GSM-nett (1800-nett). Totalt ville utbyggingen koste vel to milliarder kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse