Annonse


IT-kamp mot slutten

Nettverk Fornebu, en av de to kandidatene, var først ute med å presentere sitt forslag for Stortingets næringskomité mandag formiddag. Senere i dag skal også IT-Fornebu legge frem sin plan for et IT-senter på Fornebu.

Stortingsstyring
Regjeringen valgte i desember å gi Nettverk Fornebu etableringsretten på Fornebu etter at selskapet la frem en plan som passet til regjeringens ønsker. Koalisjonen Frp og Ap står imidlertid bak konkurrenten IT-Fornebu, og er trolig villig til å diktere sin vilje.

Nettverk Fornebu nøyer seg med 316 dekar for å bygge IT-senteret.

Boligkamp
Konkurrenten IT-Fornebu har imidlertid valgt å satse på Stortingsflertallets ønske og har søkt om nesten dobbelt så stort areal for etableringen. I dette inngår også en betydelig boligbygging.

Annonse
Næringskomiteens medlemmer grillet Halvard Stenstadvold og de andre i Nettverk Fornebu om prosjektet.

Regjeringskrise?
Fremskrittspartiets Øystein Hedstrøm ba i sine spørsmål Nettverk Fornebu om å være konkret i forhold til hvilke planer selskapet har i forbindelse med IT-senteret på Fornebu.

– Vi er nødt til å ha mest mulig konkrete svar før vi i komiteen kan fatte en beslutning.

Får Stortingsflertallet med Hedstrøm og Kjell Opseth (Ap) i spissen, viljen sin, går regjeringen på et nederlag som kan munne ut i en regjeringskrise.

Komiteen leverer sin innstilling 29.februar. Hva denne innstillingen ender med avhenger mye av hva som kommer frem under mandagens høring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse