HP840c

Annonse


Fotokvalitet til bunnpris

HP840c

Nå kommer rimelige DeskJet-er med PhotoREt III som visker ut skillet mellom fotoskrivere og vanlige blekkskrivere. HPs nye billigskriver får samme avanserte utskriftsteknologi som de tidligere toppmodellene.

Selger mest
Hewlett-Packard dominerer markedet for blekkskrivere. I fjor solgte de 200 000 stykker. Det utgjorde 60 prosent av alle blekkskriverne som ble solgt i Norge. I fjerde kvartal var markedsandelen nærmere 80 prosent!

De billigste skriverne er de mest populære. Fredag lanserte HP den kommende bestselgeren DeskJet 840C.

Annonse


Den nye bestselgeren
– DeskJet 840C er priset til 1600 kroner med moms, forteller produktsjef Morten Karlsrud som har ansvaret for HPs blekkskrivere og skannere.

– Den nye skriveren bruker PhotoREt II-teknologi som tidligere bare fantes i de dyrere DeskJet-modellene. Derved kan også hjemme-PC-en prestere utmerkede fotoutskrifter på vanlig papir. I fotomodus presterer skriveren 600 x 1200 punkter.

Sparer plass
DeskJet 840C har alternativ USB- og parallell-tilkobling. Skriveren er meget stillegående. Papirskuffen i forkant kan foldes opp for å spare plass i hjemmekontoret.

Den oppgitte utskriftshastigheten i sort/farger er henholdsvis 8/5 sider per minutt..

7,3 millioner blekkdråper
De andre fire blekkskriverne bruker den nye PhotoREt III-teknologien. Skrivehodene har 408 dyser som spruter ut og blander 7,3 millioner blekkdråper i sekundet. Hvert punkt består av 29 ultrasmå blekkdråper som danner forskjellige fargenyanser.

To millioner slike blekkdråper må slå seg sammen for å danne en dråpe på størrelse med en vanlig vanndråpe. Skrivene kan alternativt ta utskrifter i fotomodus med 2400 x 1200 punkter.

Fire nye DeskJet
Flaggskipet DeskJet 970C er allerede på markedet. Den skriver henholdsvis 12/10 sider per minutt for sort/farger. Utsalgsprisen er 3800 kroner, inklusive en ”duplekser” som automatisk tar utskrift på begge sider av arket.

Nye DeskJet 950C presterer 11/8,5 sider i sort/farger, og koster 3300 kroner med moms. Denne skriveren kan suppleres med en duplekser til 800 kroner.

Gunstig A3
Den billigste skriveren med PhotoREt III er DeskJet 930C til 2300 kroner. Her er utskriftshastigheten 9/7,5 i sort/farger.

Fredag lanserte HP også A3-skriveren DeskJet 1220C for proffmarkedet. Denne skriveren yter 11/9,5 sider i sort/farger, og koster 5700 kroner.

Blålys
De nye kontorblekkskriverne fra HP presterer samme utskriftskvalitet som dyre fotoskrivere, og fotoutskrifter på vanlig papir holder forbløffende god kvalitet.

DeskJet 970, 950 og 930-skriverne inneholder en optisk føler som automatisk kalibrerer skriverne, og sender ut et blått lys. Designet er mer avrundet enn tidligere. Arkmaterne rommer 100 ark og kraftig mekanikk holder papiret presist på plass. Likevel er de nye DeskJet-ene ekstremt stillegående.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse