Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fast mer verdt enn Orkla

IT-selskapet Fast Search & Transfer er nå priset til over 30 milliarder kroner. Til sammenlikning er industrigiganten Orkla priset til i underkant av 30 milliarder!

Jan Erik Range

IT-aksjene tok helt av på Oslo Børs i går – de steg med til sammen 7,9 prosent — og dette fikk følger også for det unoterte markedet, skriver Aftenposten. Fasts aksjene nådde en ny topp, og gikk fra 780 kroner til 850 kroner.

Dermed får selskapet en samlet verdi på 32 milliarder kroner. Hadde Fast vært notert på Oslo Børs, skriver Aftenposten videre, ville selskapet ha vært Norges fjerde største, bare forbigått av Norsk Hydro, Nycomed Amersham og Royal Caribbean Cruises.

Opticom, som eier 38.9 prosent av aksjene i Fast, hadde også en god dag på børsen i går. Selskapet steg med 4.9 milliarder og har en verdi på 27.4 milliarder og ligger dermed like bak Orkla på rangstigen.