SMS-reklame 2

Annonse


SMS slår alle rekorder

SMS-reklame 2

Samtlige mobiloperatørene ble overrasket da SMS-trafikken skjøt til himmels for halvannet år siden. Og veksten fortsetter.

I april 1999 ble det sendt en milliard SMS-meldinger, som var ny rekord.

Eksplosjon
På Telecom 99 i Geneve i oktober kunne Martin Stocks, lederen for GSM Association, fortelle om en fordobling:

Annonse
Oktobertallet lå på to milliarder. Og nå har antallet økt med enda en milliard; tre milliarder SMS-meldinger ble sendt i desember. Dette er en økning på femti prosent på to maneder, og er en tredobling siden april måned.

Ny tredobling?
– Hvis denne utviklingen fortsetter, og vi har ingen grunn til å tro noe annet, vil man nå 10 milliarder månedlige SMS-meldinger innen utgangen av året, sa Martin Stocks under GSM Associations pressekonferanse på GSM World Congress i Cannes onsdag. Stocks er leder for denne foreningen.

– Dette viser at brukerne i høyeste grad har akseptert at GSM ikke bare kan brukes til tale. I 2002 kan trådløs dataoverføring stå for 20 prosent av den totale GSM-trafikken i mange land, sa Stocks.

Tyskland på topp
For øyeblikket er Tyskland den store SMS-nasjonen, med mer enn en halv milliard meldinger sendt i desember. I Storbritannia kom man opp i 271 millioner, i Frankrike om lag 230 millioner og Italia mer enn 200 millioner meldinger i løpet av julemåneden.

– Mesteparten av trafikken er vanlige tekstmeldinger, men det blir stadig mer informasjonstjenester, så som nyheter, aksjekurser og sportsresultater. Og vi ser også at SMS nå blir tatt i bruk som reklamemedium, sa Martin Stocks.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse