Sæther, Dissen og Brænde

Annonse


Chello viste fremtiden

Sæther, Dissen og Brænde

For Chello har et samarbeid med UPC om levering ut til massene, og for dere som har fulgt litt med i markedet kommer det vel ikke som noen bombe at UPC sliter med flere ting – blant annet kundeservice og levering.

Bredbånds video
Men tilbake til Chello og deres produkt. For nå har Chellos kunder i Norge fått en ny inngangsportal å forholde seg til, med nyheter, sport, underholdning og teknologi fra en rekke interessante leverandører.

Og det beste av alt er at i motsetning til de andre portalenes ”dilling” med tekst får man her lyd og bilde – over bredbånd da selvfølgelig. Man får altså overført video i 300 Kb/s noe som forbedrer kvaliteten betraktelig i forhold til ISDN (64 Kb/s og 128 Kb/s) eller vanlig modem.

Annonse


Man kan jo kanskje si at video over ISDN har en ikke-eksisterende kvalitet, men med Chellos tilbud kan man i hvert fall følge med på det som skjer på skjermen uten en rekke forskjellige støyfiltre. Og Chello selv er fornøyd.

– Vi er selv veldig spent, og håper dette svarer til forventningen, sa Marketing/ Communications Manager, Scandinavia, Harald Løbak Sæther til ITavisen under en presselansering i dag, torsdag.

Venter på UPC
Det er imidlertid et lite problem for oss stakkarer som ikke har UPC eller Chellos tilbud. Vi får nemlig ikke engang ta en titt på innholdet. Chello har nemlig sperret dette for oss og vi får bare tilgang til en side med informasjon om hvordan man får Chello.

Det er jo for så vidt greit, spesielt med tanke at Chello tilbyr Internett til en fastpris på 295 kroner for minimodellen (300 Kb/s inn og 64 Kb/s ut) og 395 kroner for toppmodellen (640 Kb/s inn og 128 Kb/s ut).

Men som jeg kom inn på tidligere er det ikke bare bare. For per i dag er det bare snaut 50.000 i Norge som har tilgang til tilbudet fra Chello og UPC. Det er heller ikke turbohastighet over utbygging fra UPC, så det er lite som tyder på at vi andre skal få glede oss over dette med det første.

Kommer flere
Når vi derimot får bestilt tilbudet fra Chello er det ting man kan glede seg over. For i tillegg til normale TV-selskaper som NRK og TV2 kan de vise frem sendinger fra blant annet Atom Films, Dagens Næringsliv, DinSide og Eiendomsnett.

– Vi er fornøyde med å ha fått så mange gode innholdsleverandører med på laget. Det vil allikevel være en prosess som fortsetter for å knytte til oss flere for å tilby våre kunder det beste på markedet, sa Content Manager Scandinavia i Chello Bjørn Brænde til ITavisen.

Ring og mas
Jeg foreslår at dersom du har lyst på Chello at du ringer og maser på dem. Bare for å få de til å prioritere utbyggingen. For det er ingen tvil om at Chello og UPC har ett gullkonsept på gang, med bredbånd til folket for en brøkdel av den prisen som man betaler for vanlige internettlinjer i dag.

Og husk, det er kun UPC og deres kabler som står mellom deg og en tur inn i fremtiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse