Annonse


Blir feit på tynne klienter

For bedriftene kan dette bety lavere hardware- og programvareutgifter, og ikke minst enklere drift for bedriftens IT-avdeling. Ulempen er imidlertid at løsningen er lite fleksibel for brukere som krever mobil tilgang til bedriftens datasystemer.

Offentlig løsning
Det er nok også en av grunnene til at løsningen først og fremst har slått gjennom i det offentlige, hvor brukerne i mindre grad benytter mobile løsninger. At arbeidsgiveren også slipper å stadig vekk måtte oppgradere brukernes PCer er nok også et godt salgsargument.

Serverløsning
For brukere på stasjonære arbeidsplasser og via eksempelvis ISDN og leide linjer, kan imidlertid løsningen være like god som en hvilken som helst annen løsning. Brukerne får tilgang til de samme programmene og brukergrensesnittene som man får med moderne PCer.

Nettverk
Hemmeligheten bak denne løsningen er at all programvare og data legges på bedriftens server. Dette styres med programmer som Windows Terminal Server og Citrix Meta Frame. Via datanettverket overføres bare skjermbilder, tasteklikk og musebevegelser.

Annonse
Dermed kan selv gamle ”trege” 10-12 år gamle 286 PCer fungere omtrent like godt og raskt som moderne Pentium PCer. I praksis betyr det et slags comeback for et konseptet som ligner på løsningen med minimaskin og ”dumme terminaler”.

Lavere lisens
For Microsoft vil en overgang til tynne klienter kunne bety lavere programvaresalg fordi salget av lisenser vil bli lavere, brukerne betaler kun for det antallet lisenser som skal være aktivt samtidig.

Konkurrent
– Vi er en konkurrent til Microsoft, men først og fremst samarbeidspartnere, sa Alberto Toledo som er director of Worldwide Operations i Citrix, til Telecom Revy i forbindelse med åpningen av Citrix europeiske supportsenter i Dublin.

Citrix har om lag 1.000 ansatte og omsatte i 1998 for to milliarder kroner. Selskapets hovedkvarter ligger i Fort Lauderdale i Florida, mens det europeiske hovedkontoret ligger i Sveits.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse