Annonse


Telenordatter fikk GSM-pris

Telenor eier GrameenPhone sammen med den lokale Grameen BanK.

Det er femte gang GSM World Association deler ut sine priser. Det er første gang det ble delt ut en egen “Community Award” til operatører som i særlig grad har brukt GSM-teknologien til å bedre forholdene i sitt marked.

Enestående
Begrunnelsen for prisen var at:

“Grameen Phone særlig gjorde inntrykk på juryen fordi det er et absolutt enestående eksempel på et samfunnsprosjekt som virkelig har betydd bedring på folks liv i Bangladesh.
Landsby-telefon prosjektet er et enestående, profittløst initiativ for å tilby telefontjenester til fjerntliggende landsbyer hvor ingen slike fasiliteter tidligere var tilgjengelige”.

Ordene kom fra Martin Stocks, formannen i GSM Association, da prisen ble tildelt.

Mikrolån
Grameen Phone kan regnes som en videreføring av de såkalte “mikrolån”som Grameen Bank i sin tid tok initiativ til i Bangla Desh, hvor lokalbefolkningen, særlig kvinner, fikk muligheten til å låne småbeløp for å starte egne virksomheter på lokalplan.

Annonse


Grameen Phone har til hensikt å etablere lokale “telefonsentraler”i flest mulig av landets 40 000 landsbyer, både for å skape et levegrunnlag for hun som får ansvaret for telefonen, men også for å la landsbyene ta steget inn i kommunikasjonsalderen.

Kosovo
De andre vinnerne av GSM in the Community var Far EasTone på Taiwan og Telsim i Tyrkia, på grunn av sin innsats etter fjorårets jordskjelv i de to landene, samt EuroTel i Praha, for måten det sørget for mobiltelefontjeneste til et sykehus i Albania under Kosovo-krigen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse