Telenor taper WAP-topper

Oddleif Westby har vært ansvarlig for Telenors satsing på WAP (Wireless Application Protocol). Sammen med Lars-Kristian Roland, som også har vært sentral i oppbygging av mobile internettløsninger, går Westby i gang med selskapet Colibria, melder Dagens Næringsliv.

Skal selge til Telenor
I oppsigelsestiden har disse to bygd opp selskapet sammen med Lars Myhrum. Planen er å utvikle WAP-løsninger som skal selges til mobiloperatører, som for eksempel Westbys tidligere arbeidsgiver, Telenor.

– Mobilt Internett er et område der Norge kan erobre en ledende posisjon, sier Westby til Dagens Næringsliv, og viser til den siste tidens diskusjon om mangel på nyutvikling i norsk IT-bransje.

Annonse

Norge nummer to
Analyseinstituttet Forrester spår at Norge blir WAP-land nummer to etter Finland. Ifølge Westby borger det for at landet der nye løsninger og tjenester innen mobilt Internett vil bli utviklet og testet av både norske og utenlandske selskaper.

Derfor legger han også planer for eksport av produkter fra Colibria til telemarkedet ut i Europa.

Også på Filippinene
Colibria har allerede etablert selskapet Qliff på Filippinene. Der skal 13 universitetsutdannede ingeniører utvikle nye produkter i samarbeid med morselskapet i Norge. Ifølge Westby koster det en tidel å starte en slik operasjon i Filippinene sammenlignet med Norge, melder Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse